Menu

Smak i jakość to kluczowe wartości, które przyświecają nam od ponad ćwierć wieku podczas codziennych wypieków. To już 27 lat, gdy z powodzeniem łączymy tradycyjne metody produkcji na naturalnych zakwasach z nowoczesnymi technologiami wypiekowymi, a nasze pieczywo i wyroby cukiernicze codziennie goszczą na stołach tysięcy rodzin. Jesteśmy z tego dumni i z nieskrywaną radością przyjmujemy nagrody oraz wyróżnienia dla naszych produktów. Nie spoczywamy jednak na laurach i stale się rozwijamy – dla Was drodzy KIienci. Chcemy aby nasze wyroby trafiały w wasze gusta i spełniały Wasze oczekiwania.

Dziękujemy, że jesteście z nami.
Zespół Piekarni Białogon

Nasze wyroby  zostały zauważone zarówno przez  fachowców w branży jak i  konsumentów co przełożyło się na szereg nagród i wyróżnień:

Celem projektu jest wprowadzenie na rynek produktu innowacyjnego w skali świata w postaci nowego pieczywa pszenno- żytniego o zwiększonej aktywności odżywczej i biologicznej z funkcją neutralizacji wolnych rodników chleba pełnoziarnistego mieszanego z mąki razowej żytniej (typ 2000) miałkiej lub razówki grubej, pszennej razowej (typ 2000), (alternatywnie mąki Grahama typ 1850), z dodatkami kwercetyny oraz ciągu technologicznego do produkcji tego pieczywa. Cel zostanie zrealizowany poprzez zainstalowanie ciągu technologicznego, składającego się z: 1. Pieca cyklotermicznego, 2.Aparatu załadowczego z osprzętem oraz stołami, 3. Centralnego komputera. Projekt wykazuje zgodności zarówno z celami szczegółowymi osi priorytetowej konkurencyjna gospodarka, jak i działaniem 2.5 Wsparcie inwestycyjne sektora MŚP RPOWŚ na lata 2014- 2020 tj. Zwiększone zastosowanie innowacji w przedsiębiorstwach sektora MŚP, poprzez wprowadzenie innowacyjnego produktu na rynek. Projekt wpisuje się w inteligentną specjalizację Województwa Świętokrzyskiego -NOWOCZESNE ROLNICTWO I PRZETWÓRSTWO SPOŻYWCZE. W ramach przetwórstwa spożywczego dotyczy on zwiększenie wartości odżywczej i dietetycznej środków spożywczych, poprawę ich przyswajalności, a także cech sensorycznych. W ramach projektu utworzone zostanie 6 nowych miejsc pracy, wprowadzone zostaną innowacje produktowe i procesowe.

Wartość ogółem 920 374,56
Wydatki kwalifikowalne 748 272,00
Wnioskowane dofinansowanie 598 617,60
Wkład UE 598 617,60
Wkład własny 321 756,96

Facebook